پیلاتس چیست؟
ورزش پیلاتس در اوایل قرن بیستم توسط جوزف پیلاتس در آلمان طراحی و تولید شد. این ورزش در سال ۲۰۰۵ در آلمان، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا رونق گرفت. روشی که جوزف پیلاتس ابداع کرد با روشهای سنتی مثل «ورزشها و تمرینات اصلاحی» یا «ژیمناستیک طبی» در ارتباط بود.
ورزش پیلاتس یک ورزش کششی عالی با خاصیت درگیر کردنِ جسم و ذهن است. این ورزش برای تقویت میان تنه در بدن بسیار مؤثر است. تمرینات ورزش پیلاتس در بهبود آمادگی جسمانی کلی بدن و کنترل ذهن نیز تأثیر بهسزایی دارد. پیلاتس مانند یوگا بر تعادل و انعطافپذیری تمرکز دارد. در این ورزش احتمال آسیبدیدگی بسیار کمتر از سایر ورزشهای شدید است.
همانطور که اشاره کردیم، ورزش پیلاتس بسیار بر ارتباط ذهن و بدن تاکید دارد. در حالی که شما باید تمرینات جسمی مختلفی انجام دهید، ذهن شما باید بهطور مداوم از تنفس صحیح و نحوه هماهنگی حرکات بدن آگاه باشد.
انواع پیلاتس
فرقی نمیکند که در چه کلاسی از پیلاتس شرکت کردید، همه تمرینات آن بر اصول اصلی تنفس، کنترل، تمرکز و تمرینات قدرتی عمقی تکیه دارند.
تفاوتها عمدتاً در روشهای مختلف انجام پیلاتس، مانند روی تشک یا استفاده از دستگاه ریفرمر (دستگاه مخصوص ورزش پیلاتس) است. همچنین بعضی از مربیان تاثیرگذار پیلاتس مانند مویرا مریتیو و ماری وینزور هستند که سبک و آیتمهای خاص خود را به پیلاتس اضافه کردهاند.
۱. پیلاتس کلاسیک
پیلاتس کلاسیک یا سنتی از سیستم اصلی که جوزف پیلاتس در دهه ۱۹۲۰ ایجاد کرد، پیروی میکند. این نوع، شامل کار روی مت و روی دستگاه است. پیلاتس کلاسیک با سایر اشکال پیلاتس، تفاوتهایی دارد؛ به این ترتیب که مثلا با تمرینات سنتی و پایهای شروع میشود و کمکم حرکات با دستگاه و ابزار پیچیدهتر و حرفهایتر ادامه پیدا میکند. این نوع پیلاتس برای ورزشکارانی که به دنبال ساختارهای تمرینی عادی و نرمال هستند، خوب است.
یکی دیگر از تفاوتهای مهم بین پیلاتس کلاسیک و انواع دیگر، تمرکز تمرینات بر گروههای عضلانی است. پیلاتس کلاسیک بیشتر بر تمرینات لگن و میانتنه و همچنین چند نقطه دیگر در ناحیه سر، گردن و شانهها تمرکز دارد.
۲. پیلاتس روی مت
تمرین روی مت با بدن شما و یک تشک یوگا به جای دستگاه و تجهیزات و ابزار رایج انجام میشود. این نوع پیلاتس بر روی قلب شما تمرکز میکند و برای کسانی که کمردرد دارند، مفید است. حرکاتِ پیلاتس روی مت، همان تمرینات پیلاتس کلاسیک هستند که روی تشک انجام میشود.
۳. پیلاتس با دستگاه ریفرمر
این نوع پیلاتس شباهت زیادی با پیلاتس سنتی دارد؛ اما تفاوتش این است که از یک دستگاهی با قاب تخت مانند، یک پلتفرم و مجموعهای از فنرها استفاده میکند. بسیاری از تمرینات روی ریفرمر همانند تمرینات روی مت هستند؛ اما با مقاومت اضافی فنرها، تسمهها و طنابهای ریفرمر انجام میشوند.
شکل پیشرفته این ورزش به ورزشکاران پیلاتسی، اجازه میدهد تا از یک تمرین به تمرین بعدی روی دستگاه بروند. این کار باعث میشوند که آنها دائما در حرکت باشند و در نتیجه کالری بیشتری بسوزانند. از طرفی گاهی اوقات که شخص توانایی انجام حرکات سخت و پیچیده ورزش پیلاتس سنتی را ندارد، یا به دلیل آسیبدیدگی محدودیت حرکتی دارد، استفاده از این دستگاه ایده خوبی است. به شرطی که زیرنظر مربی انجام شود.
همچنین تمرینات با دستگاه ریفرمر به نوعی سختتر و پیچیدهتر هستند؛ بنابراین، احتمالا این نوع پیلاتس، انتخاب بهتری است برای کسانی که قبلاً در پیلاتس روی مت به مهارت بالا رسیدهاند و حالا به دنبال سوزاندن کالری بیشتری هستند.
۴. پیلاتس نوین
اگرچه پیلاتس نوین هم از سیستم پیلاتس کلاسیک الهام گرفته و بر اساس آن تنظیم شده است، اما هر کلاسی بسته به تخصص و ترجیح مربیاش، متفاوت است. در این نوع پیلاتس شاهد تنوع تمرینات بیشتری هستیم.
برای مثال، یک مربی که دوره آموزشی پیلاتس کلاسیک را گذرانده و در عین حال آموزش تخصصی فیزیوتراپی و حرکت درمانی هم دیده است، بسیار متفاوت با مربی دیگری کار میکند که در کنار پیلاتس، مربی ایروبیک هم است و تمایل به اضافه کردن تمرینات کاردیو سبک به کلاس خود دارد. به عنوان مثال، رویکرد نوین پیلاتس بر اساس مفاهیمی از بیومکانیک، بازتوانی حرکتی، مهارتهای ارتباطی، توسط جوزف پیلاتس شکل گرفت.
از آنجایی که تجربه پیلاتس نوین از مربی به مربی دیگر بسیار متفاوت است، برای کسانی که تازه ورزش پیلاتس را شروع کردهاند (یا کسانی که قبلا نوع دیگری را امتحان کردهاند و طرفدار آن نشدهاند) ممکن است که شروع تمرین به روش جدید برایشان ترسناکتر باشد.
۵. استات پیلاتس
بالرین خالق استات پیلاتس، مویرا مریتیو، ابتدا پیلاتس را پس از آسیبدیدگی گردنش، زمانی که مجبور به استراحت بود، بررسی کرد و آن را پیشنهاد داد. محور این شکل از پیلاتس، ترکیب تخصص کارشناسان توانبخشی و متخصصان حرکتی با کار جوزف پیلاتس است. به عنوان مثال، هر کلاس با گرم کردن شروع میشود تا بدن را آماده کند و فشار گردن و پشت را کاهش دهد.
یکی دیگر از مواردی که این نوع پیلاتس را متمایز میکند، این است که همان اصول اولیه پیلاتس کلاسیک را دارد و در کنار آن از وسایلی مانند توپ و فوم رولر استفاده میکند. همین موضوع باعث میشود که این نوع ورزش انتخاب خوبی برای کسانی باشد که به دنبال بهبود تعادل خود هستند. برخلاف پیلاتس کلاسیک که در آن قسمت پایین ستون فقرات به زمین فشرده میشود، در استات پیلاتس، نباید انحنای طبیعی پایین ستون فقرات روی زمین باشد.
۶. وینزور پیلاتس
مربی مشهور پیلاتس، ماری وینسور روش پیلاتس ابداعی خود را با ویدیوهای تمرینی و تبلیغات گستردهاش منتشر و محبوب کرد. ویدئوهای تناسب اندام Winsor Pilates بر کاهش وزن و تناسب اندام با ترکیبی از تمرینات پیلاتس کلاسیک که به ترتیبی خاص و غیرسنتی انجام میشوند، تمرکز دارند تا نتایج را به حداکثر برسانند.
Winsor Pilates شامل ۱۳ حرکت پیلاتس روی مت، از جمله رول آپ و دایره تک پا، در تمرینات ۲۰ دقیقهای است که آن را برای مبتدیان و کسانی که وقت کمی دارند ایدهآل میکند.
تفاوت پیلاتس و فیتنس
هدف اصلی پیلاتس، تقویت عضلات اصلی بدن، بهبود انعطافپذیری، تعادل، و تنظیم تنفس است. پیلاتس بر تقویت عضلاتی که معمولاً از نظر عملکردی ضعیف هستند و افزایش تفکر بدنی تمرکز دارد. این در حالی است که فیتنس معمولاً به بهبود توانایی قلبی و عروقی (کاردیوواسکولر)، افزایش قدرت عضلات، افزایش سوزاندن کالری، و کاهش وزن میپردازد. هدف اصلی فیتنس بهبود تناسب اندام و تحقق سلامتی عمومی بدن است.
پیلاتس تمرینات کنترلی و تمریناتی با تمرکز زیاد بر روی تنظیم تنفس و تمرکز ذهنی را شامل میشود. این تمرینات عمدتاً بر روی انعطاف و تعادل تمرکز دارند و از تمرکز بر روی اعداد کالری سوزانده شده کمتری برخوردارند. این در حالی است که فیتنس به تمریناتی با تمرکز بر روی قدرت عضلات، تناوب قلبی، و افزایش تعداد ضربان قلب معتدل میپردازد. این تمرینات ممکن است به سوزاندن کالری بیشتری منجر شوند و به تحقق اهداف وزنی و کاهش وزن مناسب باشند.
>>> خرید کش پیلاتس
:: بازدید از این مطلب : 8642
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2